pappa bakar bröd

Det luktar gott ifrån köket och snart ska jag ta mig en bit av pappas bröd. Att han bakar är ovanligt, det finns bara en sorts bröd han bakar och det är det som är i ugnen nu :)
Jag vill också baka, en god stor kladdkaka, det skulle inte sitta fel just nu. Men vi får se om jag orkar. Det är ju heller inte så bra att äta en massa socker hela tiden :(


100228

Idag är det sista dagen på Februari, vilket uppskattas! Då är det ju Mars imon vilket betyder att då ska väl våren snart komma? Fast här finns än så länge inga vårtecken, det lär nog dröja till någongång in på april.

Det blev inge träning för mig idag :( hade känningar i halsen, eller är det bara inbildning? Det är så sjukt jobbigt att må halv bra och det känns som om jag gjort det hela det här året! Antingen vill jag vara helt frisk så jag kan träna som alla andra, eller så ska jag bli sjuk och efter någon dag återhämta mig och inte långt efter det kunna sätta igång med träningen, för jag hatar verkligen att må halvdant :/

Så vad har jag gjort idag då? Typ inge vettigt iaf. Jag hoppas verkligen att jag ska må bra imon så jag kan träna. Lov för mig är träning om det inte är sommarlov förstårs. Eller det är ju mycket träning på sommarlovet med, men på sommaren finns det så himla mycket annat kul att göra :) Och ett sportlov är ju till för att idrotta så jag hoppas att jag inte blir sjuk.


100227

Nu ligger soffa och kollar på skidorna. Blir så himla motiverad och känner att jag också vill åka. Jag har ätit extremt mycket godis, fy på mig, nu blir jag tjock :(
Idag har jag hunnit med två träningspass :D först skidor på förmiddagen och sen cirkelfys på eftermiddagen, Så nu är jag trött och imon väntar mer träning, kul!
Sen har jag typ inte gjort så mycket mer, men det gör inte så mycket. Jag älskar ju verkligen att träna!

lisalindgren


100226

I onsdags efter träningstävlingen fick jag huvudvärk och mådde dåligt hela kvällen. Jag sov dåligt på natten och hade huvudvärk i skolan på torsdagen också. Men på eftermiddagen gick det över. Mamma kom och hämtade mig igår för vi skulle till sjukhuset. Sen åkte vi hem då jag åt, duscha och sedan åkte jag och träffade ingrid och linnea innan vi skulle på soltorgsfesten på flamingo. Det var en riktigt rolig fest fast jag var trött.
Jag kom hem inatt och vaknade tidigt, inte så kul. Idag har jag haft en sån här slappdag, jag har typ inte gjort så mycket, vart på datorn och lyssnat på musik. Kände att en sån här dag behövdes men snart ska jag på friskis. Det är intensivjympa som väntar, sist höll jag på att dö för det var så drygt, men det är ju bara kul när det är drygt för då ger det ju någonting.



Konfirmation sommaren -08.
Linnéa, Ingrid och jag.


100224

Försöker plugga men det går inte så lätt. Har typ huvudvärk och blir galen av det. Är så hemskt trött efter dagens "tävling". Det gick faktiskt ganska bra med tanke på att jag tog mig runt och det kändes helt okej :) men nu mår jag däremot inte lika bra, så brukar det ofta vara efter tävlingar, helt sliten och ont i kroppen, hatar verkligen den känslan.

Ska försöka sova tidigt, men jag har ju plugg som måste göras, blää för prov imon. Jag tror det nästan är bäst om jag inte pluggar någonting för jag kommer antagligen må sämre av pluggandet.

Nu pallar jag inte skriva om nå mer...

Puss!

100223

Imorse blev det ett träningspass i kylan på hemus. Det var sprintträning som kördes vilket var mycket kul men svårt. Imon är det pursiut tävling eller hur det stavas, men det är iaf då man byter skidor, det som Anna Haag vann silver i på OS. Jag har aldrig kört skidbyte så det ska bli riktigt spännande och så ser jag fram emot att tävla och tränan inför SM, om jag nu ska åka det.
Efter en morgon i kylan var det dusch, lunch och sedan två lektioner i skolan. Först spanska i 40minuter och sen Samhällskunskap i en och en halv timme, men det gick faktiskt bra den här gången, jag överlevde och det var inte så tråkigt som det brukar vara.
Sen i eftermiddag har jag pluggat vilket känns mycket konstigt eftersom jag inte pluggat på evigheter, känns det som iaf. Men jag går ju sam och vi har det ju lite softare än naturarna :) Den här veckan har jag matteprov på torsdag, spanska glosor tills imon (som man ganska lätt kan fuska på) och sen ska jag läsa ut svenska boken. Har säkert hundra sidor kvar, men jag tror att det är fler som inte hinner läsa ut vilket känns skönt!

Vilket kul kväll det har varit, eller inte... Men det är ju bara 2 skoldagar kvar = 6 lektioner innan vi får lov, så då kan man slappa! :D

LL

pizza :)

Ikväll har jag och Frida ätit pizza, tjockisar vi är, men det var faktiskt pizzakit. Det är så himla enkelt och gott, allt är typ färdigt vilket är perfekt på måndagar eftersom vi kommer hem sent från styrkan och då brukar vi inte orka laga mat.

Nu är det skidor på tv, heja Sverige! Hoppas att damerna vinner, herrarna går det inge bra för :/

Jag börjar också planera lite vad jag ska göra på lovet, har inte mycket planerat ännu, vilket känns skönt. Men det känns ändå lite svårt att få ihop det, men det löser sig i slutet. Än så länge vet jag att det blir träning, mora och snowboard! Senaste gången jag åkte var förra året så jag längtar riktigt mycket efter att få åka :)

100222

Idag har jag vart i skolan, precis som nästan alla andra dagar. Men nu är det bara 3 dagar kvar och sen lov i kanske 2 veckor. Jag har inte bestämt om jag ska på SM. Det är iallafall inge skid-O tävlingar kvar vilket känns riktigt skönt.

Ikväll innan styrkan går matbussen till maxi och vad som mer händer ikväll vet jag inte.

Usch vilket tråkigt inlägg, det står typ inge intressant men det kommer väl någongång.


100219

When you try your best but you don't succeed!
Är så jävla ledsen! Kände att jag vill bryta av min stav efter målgång, ville bara springa därifrån av ilska, damp och för att allt är bara skit. Tårarna bara rann från mina ögon och jag kände att jag vill sluta med min sport för det är inge kul längre. Jag LIDER av motgångar, hela jävla tiden, det är ALLTID något fel och det är ORÄTTVIST! Varför ska allt hända mig???  Sen över ett år tillbaka, kan inte allt bara bli bra?!!!! Gaaah, blir tokig! Det är så himla fusk att alla mina kompisar får må bra och träna och tävla precis som normalt och själv ska jag ha det skit, allt är skit! Orkar inte med det här längre. Snälla hjälp mig? nån? orkar inte mer! vill bara att allt ska vara bra! :/

(skitidrott)?



100217

Februari har gått sjukt fort och jag vet knappt vad jag gjort. Men tack och lov att tiden går fort för då blir det sommar snart :)

Jag skulle kunna skriva en uppsats om Rumänien men jag orkar inte och jag tror heller inte att folk orkar läsa. Men jag kan berätta lite. Det blev bara ett silver, är så himla glad, jag som knappt tänkte åka, tänka vad massa jag hade missat då. Jag hade också riktigt kul i Rumänien men det är inget ställe som jag rekommderar att åka till för det är inte så fint, man märker att det är fattigt och att det ligger efter i industri.
Resan hem var dryg. Det var fest på natten så när vi kom hem sov vi typ i 30min sen var det dax att åka mot Bukarest, klockan var 4 då vi satte oss på bussen och jag kan säga att man inte sov så bra. Vi väntade i hela 6timmar på flygplatsen innan flyget skulle gå och alla tyckte det var jobbigt att vänta eftersom man var så himla trött och bara ville hem. Sen gick flyget mot Budapest och där blev det lite väntan och sen flög vi äntligen hem till Sverige. Då blev det även lite väntan innan  vi kunde åka hem och så stannade vi på vägen och åt. Vi kom hem halv 3 på tisdag morgon och då hade vi rest i typ ett dygn, snacka om trött!

Men det är faktiskt lite skönt att vara tillbaka fast det känns lite konstigt.
Livet har börjar rullat på som vanligt och imorgon åker jag hem till Borlänge för att det är SM på fredag och lördag. Och sen är det bara 4 dagar kvar i skolan och sen blir det lov i två veckor, det ser jag verkligen fram emot! :)

lisalindgren

100212

Det finns så galet mycket att skriva om just nu eftersom det hänt så otroligt mycket, men jag ska göra en lång historia kort.

Onsdag: Medeln gick bra, blev 4:a, 3 fjyttiga sekunder från bronset vilket känns jävligt surt, men vågar man inte köra fortare får man nöja sig med en fjärde plats och jag är glad att jag bara kom runt.

Torsdag: Silver på långdistansen! :D jag är så sjukt glad, jag som inte ens tänkte åka till Rumänien och än en gång så vågade jag heller inte åka fortare även om det fanns mer att ge, men kroppen känns inte fullt bra och ibland mår jag så kasst, så som ni förstår är jag överlycklig att jag kom runt och dessutom blev det ett silver!

Fredag: ingen tävling idag vilket betydde en dag på stan, jag hade tänkt mig shopping och vad hittar jag, typ INGENTING! Asså det är så sjuk, det finns ingenting snyggt här, i varje klädbutik man går in i är det typ second hand och allt är så omodernt, jag förstår inte hur folk står ut. Men som tur är åker vi snart hem, längtar hem, vill hem, till Sverige och sova i min egna säng och äta svenskt mat, pasta och gröt<3 haha

Nu pallar jag inte skriva mer. Imorgon är det en sprint som väntar och jag vill så hemskt gärna, viljan är sååå stor men jag vet inte om jag vågar, jag är feg, rädd och mår dåligt. Jag ska försöka vända alla tankar men det är inte så lätt, men ändå, jag ska tagga för sista individuella tävlingen för sen återstår bara stafett på söndagen och jag tror att vi kommer ha ett kanonbra lag då :)

Puss!

inte många timmar kvar...

Invigningen var sådär, man fatta inte vad dom som pratade sa, men det bra var att det var några som gick och delade ut någonting som vi åt. Det är jättesvårt att förklarar vad det var men typ som brödkanter med socker, iaf var det gott! Jag kände mig smart för en gångs skull på invigningen, jag valde rätt skor till skillnad mot andra så jag frös inte, haha. Vi fick vänta längre innan vi åkte där ifrån och när vi kom hem väntade middagen som bestod av pommes frites och något kött och jag är så petig när det gäller maten vilket jag inte är så glad över för jag äter inte så mycket som jag borde göra men jag hoppas att tävlingen ska kunna gå bra ändå.
Nu har vi nyss haft genomgång om vad som händer imon och jag startar 12.53 (11.53 svensk tid) och på hemsidan http://www.skio.ro/index1 kan man föjla tävlingen på TV och live resultat, så ni kan ju alltid kolla in på sidan då jag startar :P

Snart blir det att sova och ladda batterierna tills morgondagen då 4,8km väntar, närmaste åkväg är typ 6,6 och det är en stigning på 180m, en kul utmaning rättare sagt!

lisalindgren

100209

Igår kl 6.15 ringde klockan och då var det dax att gå upp, äta frukost och åka till arlanda. Vid 10 gick planet mot budapest och jag var såklart skakis i hela kroppen. Efter lite mer två timmar landade vi och då hade vi ungefär en timme på oss att äta och ta oss mot nästa plan. För då väntade ytterligare lite mer än en timmes flyg till Bukarest och ungefär vid fem (rumänsk tid) landade vi. Sen satte vi oss på bussen och vi var framme vid hotellet vid tio på kvällen. Så det blev en dag med massa resande. Tyvär var det så mörkt när vi åkte så man såg inte så mycket hur det såg ut, fast man kände att vägarna var krokiga och gick upp och ner, inte alls som Sverige. Vår busschaför åkte till och med för fort så han blev stoppade av polisen :P

Idag så har vi varit och tränat, model event, och frukosten var inge god, lite konstig yougurt, tortt bröd och äcklig skinka. Jag är bra på att klaga (a) men Sverige känns så lycksigt mot Runmänien. Maten är ju inte heller den bästa men den är iaf helt okej. Efter lunch gick vi en lång promenad ner mot stan och husen ser så fula och fattiga ut. Jag förstår inte hur folk kan bo här, det är typ dött. Och affärerna är små och det finns så lite. Jaja, det är iaf kul att upptäcka en ny del av världen och se hur andra människor lever. Vi gick faktiskt in i en skolan och den såg gammal och ful ut. Dom använde krita på en grön tavla istället för whiteboard, stakars människor.

Nu hinner jag inte skriva ner, vi ska nämligen åka på invigning snart.

lisalindgren.

100207

Jag tänkte passa på att hinna med ett inlägg innan jag åker till Rumänien.

Jag har packat en hel del idag men jag är ännu inte klar. Jag hoppas att jag får med mig allting och det är en hel del packning. Kl 19 ska jag vara i Falun då mora skidgym. bussar? kommer och hämtar upp mig och lite annat folk sen åker vi ner mot arlanda och imon bitti flyger vi till Rumänien! Det kommer bli så kul! :D

Jag ska ha med mig datorn så jag hoppas att det finns internet på hotellet så jag kan skriva i bloggen och informera folk vad som händer, så håll utkik! (stavning?)

Annars får ni ha det riktigt bra för det tänker iaf jag att ha! :)

lisalindgren.

smått nervös!

Nu ska jag ta och sova. Börjar bli lite smått nervös och orolig inför resan till Rumänien, men jag ska åka dit för att ha kul och INGA krav, ingen prestationsångets, ingenting, bara kul kul kul! :D

Sleep well!

lisalindgren.


kvällsmat=gröt

Jag tycker det inte alls är konstigt att äta gröt till kvällssmat på en lördag eftersom att jag gillar gröt<3
Min föräldrar sa att jag fick välja vad jag ville ha och jag kände mig inte sugen på någonting annat än gröt, en del hatar gröt men inte jag, av gröt blir man stark, eller jag vet inte? men jag hoppas :D

Snart ska jag kolla på melodivestivalen med mamma, inte lika roligt sällskap som man kan få i mora :) och så blir det förstås att mumsa godis!<3






Vill ha kläderna :)



100206

Nu sitter jag hemma i soffan i borlänge och kollar på OS-klassiker. Mer orkar jag inte göra. Det sliter så enormt på kroppen efter att ha tävlat så jag orkar inte göra något. Tävlingen gick hyfsat bra, jag vågade inte åka fortare än vad jag gjorde pga att det kändes konstigt vid luftrören, det var den konstiga känsla som kom och den kommer lite när som helst vilket jag tycker är lite läskigt. Just nu bryr jag mig inte så mkt om resultaten, mina konkurenter träna mycket mer än vad jag gör. Min träning kronglar bara hela tiden så jag hoppas verkligen att allt känns bra till sommaren och våren så jag kan börja träna normalt, bara träna och träna!

Igår var en riktigt trevlig kväll, jag och Julia var på hockey, leksand-mora. Och det var faktiskt riktigt spännande. Leksand vann på straffar. Det enda jobbiga var att vi stod inte så långt från en man som slog på en trumma typ under hela tiden. Så man fick typ huvudvärk och varje slag han slog kändes i bröstet, snacka om att han förstörde stämningen för mig och jag betalade hela 120kr för att höra på den där trumman. Dom stunderna han inte slog kunde man iaf koncentrera sig och då var det riktigt kul! Men det roligaste med hockey måste nog vara alla killar som är där, haha, hockeykillar som man bara dreglar efter, som har muskler, kan de bli så mycket bättre?! :D




100204

Jag kan knappt sitta still, jag vill shoppa vår- och sommarkläder. Det här går inte, jag står inte ut längre, vill att alla kläder i hm katalogen ska komma in i butiken nu. Rean ska bort för jag hatar rean, jag vill ha vår!<3
Men eftersom att jag kommer att resa ganska mycket på sistonen kommer tiden gå så snabbt och snart kommer alla kläder till butiken för då är det vår :)

Igår var första gången jag åt kladdkaka med vaniljvisp, det var annorlunda men gott :) Känner mig riktigt sockersugen nu och vill ha choklad, men jag har inge hemma om jag inte bakar ihop något.





blommigt <3


100203

Äntligen är vi inne i februari, vilket betyder att det är ca 2 månader kvar till första juniorcup i orientering, men innan det händer en massa kul.

Det har varit enormt mycket plugg den här veckan, sam prov igår och spanska idag. Jag tror jag kommer få IG på spanka provet för jag hann inte plugg nåt pga sprinttävling igår kväll. Det gick faktiskt riktigt bra på tävlingen och jag är mycket nöjd.

Nu ikväll ska jag kanske till markus och torgny och baka, sockersjuka pojkar! haha. Och imon ska jag iväg på avslapningsmassage, hur härligt låter inte det?
Jag gillar onsdageftermiddag för då är vi nära helgen och det är ganska sköna dagar i skolan på torsdag och fredag. Och på fredag blir det kanske hockey, Mora-Leksand spelar och det är faktiskt riktigt kul att kolla på dom matcherna. Och i helgen ska jag kanske tävla, jag har inte bestämt och sen drar jag iväg till Rumäninen! :D

lisalindgren.

RSS 2.0