ny design på väg

Som ni ser så håller jag på att ändra designen, nytt åt = ny design. Dessutom tycker jag att blått och vitt passar mer in till vinter och då hängde blommorna med.
Så om bloggen ser lite omatchande ut för tillfället så vet ni varför!

091231

Idag är det sista dagen på året och det känns faktiskt jättebra! Jag ska fira allt det roliga tex. allt kul som hände i sommras, p&l, göterborg, o-ringen... Och glömma allt det tråkig och då menar jag alla dåliga resultat imon idrotten. Snart blir det ett nytt år med nya chanser att prestera bra och jag känner att det här vill jag, i år ska bli ett år som jag ska visa mina konkurenter hur bra jag egentligen är. Jag ska komma tillbaka till den form jag en gång var i, se upp, här kommer jag!

Min efterrätt står inne i ugnen och är långt ifrån färdig. Det kommer nog ta hela dagen innan den blir klar eftersom att det ska stå i frysen och blablabla. Så vad jag ska göra nu vet jag inte riktigt...

LL


dagen rullar mot sitt slut

Dagen har gått snabbt. Men det kanske var för jag vaknade sent. I allafall har jag varit och handlat för min efterrätt imon, men tyvärr så säger jag det inte nu för det ska bli en överraskning för mina kompisar. Så det blir att gå upp tidigt imon och börja förberedelsen med min smarriga efterrätt.

Det hade varit riktigt kul att gå på fest imon. Men jag får vänta till sommaren då jag har tid. Nu känns det bara onödigt fast det är nyår. Men som sagt, jag vill ju bli bäst och jag har massa viktiga tävlingar framför mig.

Mitt träningspass blev idag ett spinningpass på friskis plus att jag körde lite MAQ styrka. Det var skönt att få vara inomhus för en gång skull och inte ute i -20 grader. Imon får jag vila och nu återstår endast 2 pass innan SM. Min taktik är att vila sig i form, så jag ska ta det väldigt lungt även om jag ska köra intervaller på nyårsdagen.

Jag har också kollat på victoria secret fashion show nyss och det var riktigt bra. Problemet är bara det att när jag kollar på det känner jag en viss avundsjuka och lite nedstämd. Det känns som att det är sådär man ska se ut och jag skulle också vilja vara lika snygg som dom. Men det är egentligen fel tänkt av mig men jag vet att det är fler tjejer som känner så. Man jämför sig ju med modeller och man önskar att men såg lika perfekt ut. Jag har tänkt flera gånger på att, borde det få vara dom som är snyggast som ska vara modeller? Det tar ju på folks självförtroende, men tydligen är det ju så eftersom det säljer! Bara att gilla läget och tycka om sig för den man är!

Godnatt!
LL


091230

I morse vaknade jag kl 7 och var jätte trött så jag bestämmde mig för att somna om och det gjorde jag. Så då vaknade jag 11 vilket jag tycker är ganska sent för jag brukar aldrig sova så länge men det var skönt.

Nu hålls det på att förberedas inför nyår. Jag och några kompisar ska ta det lungt här hemma, inge fest eller nåt. Jag lär ju ladda till SM och då är det ganska smart att inte åka på nån fest. Jag ska iallafall göra en efterrätt, vad det blir vet jag ännu inte, men det kommer jag väl på under dagen.

Snart ska jag till mormor och äta och förmodligen stannar jag kvar där lite längre. Sen tror jag att jag ska träna ikväll men det är över -20 grader så det känns inte så lockande, fast jag vill jätte gärna träna men det är ju så himla jobbigt i luftrören eftersom det är så kallt. Sen lär jag nog också jobba lite ikväll, så dagen är fullpackad men ändå ganska slapp.

LL


hockey

Nu har jag kommit hem från hockey, det var kul men jag höll på att somna för jag var så trött. Leksand vann med 4-0 mot borås så det var bra. Dom leder också i allsvenskan, hoppas dom tar sig till elitserien, skulle vara så mycket roligare att åka och kolla på som då.

Jag hann men att träna ett pass innan, det blev lung löpning i 1.45h och det var riktigt kallt! Mamma förstod inte varför jag var ute och träna men vill man bli bäst så tränar man, så enkelt var det med det! Jag har också träningsvärk nu, vet inte om jag fick det från mitt pass men det känns nästan som det, ont i benen och så. Det är ju nästan pinsamt att få det från ett löppass, men jag har ju inte sprungit på länge så det kan nog bero på det.

Nu måste jag sova, är trött och så är det ju viktigt med sömn, speciellt innan sm och andra viktiga tävlingar.
God natt på er!

Lisa Lindgren

träning snart

Nu har jag ätit och väntar på att maten ska sjunka så jag kan ta mig ut och träna. Det har iallafall blivit varmare, det är bara -16 grader, ungefär. Men jag får ha mycket med kläder så jag inte fryser.

Känner mig ganska duktig som inte handla någonting på rean ännu. Jag hade tänkt att spara pengarna och satsa mer på vår och sommarkläderna som snart kommer till butiken. Längtar faktiskt en hel del till man får börja använda de kläderna! Men först är det ju vintern kvar, fast vinterkläder är inte lika roliga som sommarens.

LL

091229

God morgon!

Jag gick upp ganska tidigt i morse för jag tänkte att jag skulle träna. Så jag börja förbereda frukosten, satte mig och åt samtidigt som jag läste tidningen. Sen slängde jag en snabb blick på termometen, -20 grader. Jag bestämde mig för att inte träna utan vänta.
Solen har nu börjat gå upp och jag hoppas det blir varmare. Ska försöka äta lunch så tidigt som möjligt så jag ska hinna träna innan jag åker på hockey ikväll.

Så vad jag ska göra nu vet jag inte riktigt, ta det lungt antar jag. Det kan också vara skönt ibland men jag kanske bör ta och plugga eller städa. Usch vad tråkigt med plugg, men jag känner att jag måste eftersom att jag kommer vara borta ganska mycket i vinter och så känner jag att jag inte hänger med i vad vi håller på med, så det är nog bäst för mig att plugga nu om jag ska få så bra betyg som möjligt. Fast jag vet inte om jag orkar göra det just nu, kanske skjuter upp det ett tag och gör det nästa vecka eller nåt.

Det känns som om det inte alls långt kvar av lovet, men det är mindre kvar av 2009, tack och lov! Jag vill nästa bara glömma det här året och då pratar jag om resultaten imon min idrott, men varför det gått som det gått har ju sin anledning och det är inget jag kunnat göra någonting åt, bara att kämpa vidare!

LL

091228

Jag vaknade tidigt i morse av smärta i magen. Har haft ont hela natten och inte kunnat sovit något vidare bra. Det gör fortfarande ont, men jag hoppas att det ska gå över så fort som möjligt så jag kan åka på träningen ikväll.

Jag hann med att kolla på film i morse, Alvin och gänget, var väl inte jättebra, 2:an verkar bättre.

Nu ska jag slappa, vilket ska bli skönt!


091227

Julen har varit bra med en massa träff med släkten. Skönt att den är över, för julen brukar oftast vara en stressig tid för mig. Känns som att hela jullovet kommer bli stressigt, faktiskt. Jag ska göra så mycket men ändå vill jag bara vara hemma och ta det lungt.

Idag har jag tävlat, morapinglan 5km och banan var jätte jobbig. Men det gick mycket bättre i år än förra året. För i år var jag bara 3.14min efter segraren och förra året var jag 4.45min så det går farmåt, vilket känns jättebra. Jag vet också att den som är bäst i min klass tränar typ 600h och jag vet inte ens om jag kommer upp till 300h, så egentligen borde jag inte jämföra mig med eliten.

Den här veckan ska jag försöka ta det lungt, men jag vet inte om det kommer gå. Här är en lite plan över veckan:

Måndag: fixa pass, styrketräning med klubben.
Tisdag: Träning, hockey på kvällen.
Onsdag: Träning
Torsdag: Nyår, VILA
Fredag: intevallträning, Frida kommer!
Lördag: åka nattåg till älvsbyn, VILA
Söndag: Ankomst älvsbyn, åka vidare med minibuss till Arvidsjaur, uppvärmingspass.

Känns som en vecka då jag kommer få fullt upp, men ändå hinner jag med att vila lite granna som tur är.
Veckan efter är också fullproppad, sen börjar skolan och alla helger efter där är nästan också bokade. Men när orienteringssäsongen börjar, börjar det bli lungare. Nästan så jag längtar dit.

Snart ska jag sova. Känner att jag behöver det efter en lång och jobbig dag.

Puss och Godnatt!
LL

packar...

Kvällen rullar mot sitt slut, men än känns det som att jag har mycket kvar att göra.
Just nu kollar jag på Anna Ankas jul, det är ju ett sånt sjuk program. Men snart lär jag ta och fortsätta packa, diska och börja städa, för det är sånt som bör göras innan jag åker hem. Jag kommer hem ungefär kl 14 och då ska det städas, pyntas, bakas... Längtar verkligen efter att få baka för det var länge sen nu.

Jag längtar också väldigt mycket till träningen imon för vi ska ha julklappsjakt, riktigt vad det är vet jag inte. Nu kom jag också på att jag måste valla skidorna, men hur jag ska valla vet jag inte. Det blir nog att ringa pappa som vanligt. Sist jag valla, vallade jag för långt fram vilket ledde till att jag inte hade nå glid så det var inte så kul.

xo LL


091221

Vi närmar oss jul och jag har ännu inte åkt hem, men imon så. 
Idag har jag vart i skolan där det inte var så seriöst, vi kolla på nån teater. Sen blev det stan för att försöka få tag i julklappar men jag hitta inget, däremot köpte jag godis, mumma!

Det blev en ganskad lyckad tävlingshelg och det känns som om jag ligger bra med till EM. Blev 2:a totalt och därmed 300kr rikare på team sportia.

LL

men Hanna!

Gu vad syster hittar på. Klart jag inte ropar efter mamma, bor ju inte ens med henne och hade det varit så att jag sakna henne så hade jag flyttat hem.


091217

Nu sitter jag i stugan i vemdalen och äter godis. Jag har tränat 2 pass idag, men totalt blev det bara 1,15 timme
Nu är det syster hanna som bloggar istället från lisas :) Haha hon e så dryyyyyg här i stugan, bara springer runt och skriker efter mamma som är hemma, hon känner sig så ensam så jag får lov att ta över datorn så hon inte slår sönder den. Nej nu ska hon ringa efter mamma IGEN ?! hon är så mamma sjuk så hon kommer inte kunna vara utan henne nå mera i vinter..


091216

Tiden går snabbt och jag hinner ibland inte alls skriva mycket.
I skolan har det inte hänt så mycket, lika tråkigt som alltid men nu har jag bara två dagar kvar nästa vecka och dem kommer inte bli så seriösa, sen får jag lov. Det är så himla fuskigt att alla andra får lov på fredag och själv måste jag åka hem på tisdag. Men jag ska inte klaga alltför mycket på skolan även om det kan vara jobbigt att gå dit ibland. Måste ju vara lite tacksam att jag får den här utbildningen jag får, tänk bara på andra barn i fattiga länder som måste jobba och slita varje dag för att få ihop pengar till mat, så skolan är viktig!

Igår kväll hände en hel del, det var xbox tunering, MÖG ( en kabaré i skolan ) och så var det ju några busungar som skottade snö utanför min och Fridas dörr så vi inte kom ut, oh va kul det var, eller inte :P

Idag efter skolan har jag iallafall åkt till Vemdalen, så nu sitter jag här i stugan med pappa, Hanna och Hanse. Imon kommer dessutom mer folk, Frida, mamma mm. Jag har åkt en natt skid-O tävling ikväll, gick sådär och kände mig inte så taggad, men det var ändå ingen viktig tävling så det var som en träning.

Nu ska jag sova,

Puss o Godnatt!

LL

091212

Julaftorn närmar sig och ännu finns det knappast någon snö. Men jag vet att det ska snöa i veckan, äntligen säger jag!

Idag har jag åkt årets första skidtävling och första skidtävlingen som junior och det gick faktiskt riktigt bra, jag vann! Jag har nog inte vunnit en skidtävling på jättelängre så jag är glad och nöjd. Imorron är det jakstart, klassiskt som tur är för jag är mycket bättre på det, men jag har bara 3 sekunders försprång fast jag ska kämpa för att behålla ledning. Det är också ganska tätt bakom mig, tror det var 5st inom 11 sekunder.

Nu sitter jag ensam i lägenheten, känner mig ganska trött så det blir väl att vila hela kvällen med att kolla på tv och va inne på datorn. Har också ganska mycket fika och godis hemma, mums!

Puss!
LL

091209

Har inte skrivit på ett tag men jag har så fullt upp i plugget nu innan jul så jag hinner tyvär inte besöka datorn så mycket. Men nu har jag bara ett prov kvar imorron så snart ska jag ta och äta sen blir det plugg och tv resten av kvällen.

LL

091203

Morgonen började med julkalendern och frukost, inte för jag förstår så mkt av julkalendern men jag kollar ändå.
Sen blev det brottom till skolan. Först hade jag en seg samhällskunskap prov, sen svenska och sist matteprov och det var hur lätt som helst. Jag ska inte säga för mkt men det kändes bra iaf. Sen slutade vi, 11.20, hur skönt som helst! Så jag drog hem och städade och diskade och plugga lite på teoriläxan för sen hade vi teori so vanligt. Efter det kom mamma och pappa upp på utvecklingssamtal sen drog vi till stan och handla fika och sen till lägenheten igen. Där hjälpte dom mig o Frida och sätta upp en fin ljusslinga som nu hänger ovanför vår soffa.
Sen har kvällen rullat på med mat, pepparkakor och snöbollskrig med frida! :)

LL

091202

Vad tiden går fort. Det är redan onsdag kväll och inte alls lång tid kvar till det är helg :D jag åker hem då, sista gången innan jullovet.

Idag var det en seeeg skoldag, 3 tråkiga lektioner. Men sen väntade träning och idag kunde vi åka skidor i Grönklitt. Det blev lite impulser och fartlek. Men det var så himla härligt att vi kunde åka skidor, så slipper vi springa. Det har också varrit ca -10 grader hela dagen. Det är så sjukt bra att det blir kallt, äntligen vinter, det som jag längtat så mycket efter!

kram...


Bilder från julpyntet i lägenheten






091201

Första december idag! Kollade nyss på julkalendern, den var inge bra men jag ska nog kolla imon med, den kanske blir bättre. Idag får jag också äta den fösta godisen på chokladkalendern, mums!
Nu ska vi ut och träna, det ät löpning som står på schemat, inte det roligaste med tanke på att vi är vana att åka skidor nu, men imon kanske vi får åka om vi har tur. Det börjar iaf bli kallare här så det är bra.

Jag måste också tilläga att Idre var jättekul, känns som att mitt intresse för skidO växer men det är ju faktiskt hur kul som helst. Fler folk borde testa på det, så är det bara.

LL

RSS 2.0