jag är glad

Idag var det medel-masstart som skulle köras. Det var JÄTTEKUL, precis som alla andra dagar :) Jag kom på 9:e plats, näst bästa svenska idag igen! Vi radion låg jag 7:a men blev tyvär omåkt, min mage funkar ju inte så bra, hatar det, så här är det på nästan alla tävlingar :( men jag hoppas, verkligen hoppas att den ska känns bra imon, jag ska nämligen få åka i första laget!!! det trodde jag inte när jag kom hit men det ska riktigt kul :)

LL


Nöjd

Igår hade vi en fin eftermiddag på stan i Lillehammer och vi kollade även in skidstadion där OS gick för några år sedan.

Jag är väldigt nöjd med dagens lopp, näst bästa svenska på en tioende plats är inte dåligt. Jag fick verkligen revanch. Orienteringen flöt på som vanligt, inga bommar och ganska så bra vägval. Jag är väldigt väldigt nöjd!

Som vanligt så är man trött i hela kroppen efter en tävling så nu blir det att bara vila och slappa framför någon bra film.

LL

Godmorgon!

Jag vaknade vid 8 och gick ner framför tv och började plugga spanska. Kunde sova hur länge jag ville men är man morgonmänniska så är man. Det gick sisådär med pluggandet, orkar inte sätta mig in i det så mycket så då sjukter jag upp det. Tänkte plugga någonting annat tråkigt istället...

Igår var det ju bankett. Vi var i en stor lada och åt, det var typ en resturang, en väldigt konstig en, det var häxdockor mot väggarna, det droppa lite från taket och toan var verkligen en ladgårdtoa. Inte varje dag man får vara med om detta. Vi åt, lyssna på trumperter och kolla på prisutdelning. Det är verkligen bra gjort av svenskarna att ta hem 4/6 segrar!

Nu väntar en lugn förmiddag och senare efter lunch ska vi ner till Lillehammer och kolla hur det ser ut där.det gäller att stå på benen

Klockan 7 ringde väckarklockan så då var det bara att ta sig upp ur sängen och börja förberedelserna inför tävlingen. Frukost, skidtestning och massa toabesök(var en aning nervös) hann jag med innan jag skulle ta liften till start. Det var första gången jag åkte sittlift till en start på en skid-orineterings tävling, men det var rätt så skönt, hade inte orkat åka upp för en slalombacke. Väl uppe på berget blev det att värma upp till musik innan jag skulle in i startfållan.
10.01 åkte jag iväg, fort gick det och kul var det (kanske för det var utför till ettan?). Dagens jobbigaste hände på väg till 2:an. Först var det en tvär nedförsbacken där de till och med varnade för att det var så brant. Nedförbackar på skid-orientering är ju ite det roligaste så det fick bli att åka på rumpan. Det var en gubbe mitt ivägen som resulterade att jag åkte rakt in i han och fällde han, kände mig som världens klant! Sen åkte jag vidare på den långa sträckan till tvån och inte långt innan kontrollen hände nått som inte fick hända, jag ramlade. Det är inte lätt att stå på benen men just då gick min stav av och svordomarna bara exploderade upp i mitt huvud. Men jag åkte vidare istället och fick åka med en stav tills jag var på väg till 6:an där jag fick tag på en ny stav. Sen gick det helt okej resten av banan förutom att jag inte var på världens bästa humör... Men jag var faktiskt inte den enda som brytit nått idag, det är fler svenskar som gjort det och en del har till och med skadat sig.
Det har annars varit en fin och solig dag här i Sjusjön, och det är inte heller varje dag man får åka skid-orientering på ett fjäll så det har varit en upplevelse.

Snart ska vi börja göra oss i ordning för banketten som är ikväll!

Lisa Lindgren

tagga!

Ikväll har vi kollat lite på film, i rymden finns inga känslor. Det är verkligen en sjuk bra film!
Sen har ledarna varit här och haft info om morgondagen, jag startar först! Och jag är nu sjuk taggad, det kommer bli så himla kul, jag älskar verkligen skid-orientering och ser fram emot morgondagens utmaning.

Nu ska vi sova!

hej där!

Hade tänkt att blogga en hel del härifrån, tänkte att det kunde vara kul för er där hemma att föjla lite hur vi har det. Men jag hoppas bara att det här sega internetet i området är bra nog för att kunna göra en hel del inlägg...

Igår vid 10 åkte vi till Norge för att åka JVM i skid-orientering. Inte den största sporten av dem alla men helt klart den roligaste! Det var en kort resa i minibuss med massa bus, musik och prat. Vi kom fram till Sjusjön, Lillehammer mot kvällen och då var man trött och seg i hela kroppen eftersom vi bara stannat en gång efter vägen.

Idag blev det sovmorgon vilket gillades. Kändes skönt att gå upp när man visste att kompisarna satt i skolan och pluggade. Vid tio tiden blev det träning, model event som det kallades. Då åkte man en kort orienteringsbana för att kolla lite på terrängen.
Sen har vi varit och ätit lunch. Jag tycker att det märks direkt att man inte är i Sverige när man ätit maten här, den är helt okej men svensk mat är bättre.
Fotografering har vi också hunnit med, det var tränar Ola som knäppte kort på oss dalaåkare och vem vet, någon dag i veckan kanske vi dyker upp på bild i DD, håll utkik!

Nu hade jag tänkt att sätta igång och plugga lite (om jag orkar). Fattar egentligen inte hur mina lärare tänker när man får göra lite grupparbeten själv, jag är ju liksom här för att tävla och inte för att lägga ner min energi på
skolan.

Lisa Lindgren

RSS 2.0